DISPENSARUL MUNICIPAL DERMATO-VENEROLOGIC

INSTITUȚIE MEDICO-SANITARA PUBLICĂ

DESPRE ACTIVITATEA DISPENSARULUI MUNICIPAL DERMATOVENEROLOGIC CHIŞINĂU ANUL 2017

 • DESPRE ACTIVITATEA DISPENSARULUI MUNICIPAL DERMATOVENEROLOGIC CHIŞINĂU ANUL 2017
  • 05.Feb.2018

   NOTA INFORMATIVĂ

  DESPRE ACTIVITATEA DISPENSARULUI

  MUNICIPAL DERMATOVENEROLOGIC CHIŞINĂU

  ANUL 2017

  Anul 2017, pentru Dispensarul dermatovenerologic municipal , a fost al şaisprezecilea an de activitate în condiţii de autogestiune economică.

  În anul trecut dispensarul şi-a desfăşurat activitatea cu următoarea organigramă, ce nu diferă de organigrama anilor precedenţi:

  - Administraţia dispensarului, cu serviciul personal, contabilitatea,cabinetul de statistică medicală şi serviciul de gospodărie.
  - Secţia asistenţă dermatologică teritorială.
  - Secţia asistenţă dermatovenerologică dispensar.
  - Secţia comisia medicală a contingentului periclitat.
  - Secţia comisia medicală a conducătorilor auto.
  - Sectia laborator serologic.
  - Secţia laborator clinico-bacteriologic.

  Condiţiile de activitate, referitor la baza tehnico-materială a dispensarului s- au înbunătăţit, s-au schimbat uşile şi ferestrele prin cabinete, dar déjà este necesară o reparatie cosmetică. Instalarea cazangeriei autonome şi conectarea la gaze naturale, permite nu numai încălzirea normală a instituţiei, dar şi o esenţială economie financiară. A fost finisată reparaţia şi a început activitatea laboratorul PSR, care permite stabilirea mult mai precisă a cauzei maladiilor transmise pe cale sexuală.

  Dotarea instituţiei cu utilaj medical performant este o problemă ce necesită atenţie permanentă. Majoritatea utilajului medical folosit în instituţie, cu mult depăseşte termenii expluatării stabiliţi de producători. În instituţie este utilizat utilaj medical produs în anii 70 a secolului trecut, reparat de nenumărate ori. Cu toate acestea tot utilajul medical utilizat corespunde normelor metrologice din ţară, fapt stabilit prin actul de control a serviciului metrologic de stat şi comisiei de acreditare a instituţiei.

  activitatea DMDV 2017.docx