DISPENSARUL MUNICIPAL DERMATO-VENEROLOGIC

INSTITUȚIE MEDICO-SANITARA PUBLICĂ

Ministerul Sănătății a finalizat repartizarea absolvenților studiilor postuniversitare de rezidențiat în câmpul muncii

 • Ministerul Sănătății a finalizat repartizarea absolvenților studiilor postuniversitare de rezidențiat în câmpul muncii
  • 01.Jul.2016

  În perioada 12-15 iulie 2016, în cadrul Ministerului Sănătății a avut loc înmânarea diplomelor de licență pentru absolvenții studiilor postuniversitare de rezidențiat și repartizarea tinerilor specialiști în câmpul muncii.
   
  Astfel, au fost repartizați pentru activitate în instituțiile medico-sanitare publice 376 medici, dintre care în sate și raioane 229, în mun. Chișinău 127 medici și în mun. Bălți 20. De asemenea, au fost îndreptați pentru activitate în Centrele de Sănătate Publică 40 specialiști: 19 în Centrele de Sănătate Publică raionale și 21 în municipii. Prin aceste acțiuni, Ministerul a intenționat să distribuie specialiștii formați pentru a asigura o acoperire uniformă cu servicii de sănătate și pentru a asigura accesul populației la lucrătorul medical.
   
  Menționăm, că repartizarea tinerilor specialiști are loc în temeiul prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 1396 din 24 noiembrie 2003 „Cu privire la instruirea medicilor şi farmaciştilor rezidenţi şi plasarea în cîmpul muncii a tinerilor specialişti” și a Ordinului nr.71§ 1din 06.07.2016 „Cu privire la repartizarea absolvenţilor studiilor postuniversitare”.
   
  În anul 2016 au absolvit studiile postuniversitare de rezidențiat la specialitățile Medicină și Sănătate publică 427 specialiști.